Nieuwsbrief december - Kerstvakantie in het Keringhuis

Van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 is de kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie zijn er extra rondleidingen en een speciale kinder- en winterrondleiding in het Keringhuis.

  

   

Het is weer koud buiten en dus tijd voor de winterrondleiding!
Een professionele gids vertelt u alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna wordt u meegenomen naar het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk. Na afloop geniet u in het restaurant van een dampend hete kop erwtensoep met roggenbrood en spek.
De kosten voor deze rondleiding zijn € 7,50 p.p. Reserveer hier voor deze rondleiding.
 

Kom je gratis speurtocht in de vorm van een kleurplaat ophalen bij de receptie. Maak de vragen en achter het antwoord staat een kleur waardoor je kleurplaat mooie gekleurde kerstballen krijgt. Op de leestafel vindt je kleurpotloden om je kleurplaat in te kleuren.
Laat je kleurplaat zien aan de balie en je verdient een mooi cadeau (zolang de voorraad strekt).

Hoe werkt de Maeslantkering? Ontdek de techniek achter de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Onder leiding van een gids ga je onder andere buiten bij de kering kijken en hoor je hoe deze werkt. Daarna mag je zelf in de schatkist van de Maeslantkering kijken. Hier vind je allerlei bijzondere voorwerpen. Waar zouden die voor zijn?


Duur: 60 minuten
Kosten: kinderen (t/m 12 jaar) €2,25

Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar, per kind mag 1 begeleider gratis mee.
Reserveer hier de rondleiding.
                                                       

Er zijn voor het Keringhuis tijdens de feestdagen en in de kerstvakantie aangepaste openingstijden.
Donderdag 25 december 2014 : gesloten
Woensdag 31 december 2014 : gesloten
Donderdag 1 januari 2015 : gesloten

                                                  

Tot februari 2015 is het restaurant alleen op zaterdag en zondag geopend. Op afspraak is het wel mogelijk dat het restaurant open gaat. In de kerstvakantie is het restaurant geregeld doordeweeks open. Neem contact op met het Keringhuis voor de exacte data. Telefoonnummer: 0174-511222.

                                        

Vanaf 20 december tot 1 februari is er in het Keringhuis een kunstexpo 'Op en nabij de Waterweg' van de kunstenares Sara Hofstee. In de expositieruimte zijn haar kunstwerken te bezichtigen. De kunstenares heeft verschillende technieken gebruikt. Haar werk neigt naar abstract maar blijft herkenbaar.

De onderwerpen die zij in beeld heeft gebracht zijn onder andere de skyline van Rotterdam, industrie langs de Waterweg en het Douanehuisje van Maassluis. De werken zijn te koop. Informatie is te verkrijgen in het Keringhuis.

Bezoek ook eens haar website.
 

 

Tot maart 2015 is de waterspeelplaats gesloten.