Nieuwsbrief September - Functioneringssluiting Maeslantkering 28 september

De jaarlijkse functioneringssluiting voert Rijkswaterstaat uit als voorbereiding op het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

                 

Op zondag 28 september zijn bezoekers vanaf 11.00 uur welkom bij het Keringhuis. In het Keringhuis vindt u informatie over de Deltawerken, de werking van de Maeslantkering en actuele ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer in Zuid-Holland. Vanaf 11.20 uur zijn er rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten, ook speciaal voor kinderen. Op het buitenterrein is de waterspeelplaats waar jong en oud met zandzakken en pompen zelf aan de slag kunnen om het land droog te houden. Ook zijn er diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.
 

 Neem zondag 28 september je camera mee naar de functioneringssluiting! Stuur je mooiste foto in via Facebook of Twitter. Van alle inzendingen wordt er een winnaar gekozen. De foto van de winnaar wordt de nieuwe omslagfoto op Facebook en Twitter. Meer informatie volgt via Facebook en Twitter.

                           
                           cc. Paul Reynolds
 

Op vaste tijden zijn er rondleidingen, in diverse talen. Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling langs de Maeslantkering, wat alleen met een rondleiding kan. Vanwege de verwachte drukte is het reserveren van een rondleiding aan te raden vol=vol.
Duur                         : 60 minuten.
Kosten kind 4-12 jaar : 2,50 euro
Kosten volwassenen  : 5,00 euro

Reserveer hier uw plaatsen of telefonisch: 0174 - 511222.

Het Keringhuis is op zondag 28 september te voet, per fiets of met pendelbus te bereiken. Parkeren kan op nabijgelegen gratis parkeerplaatsen. Vanaf daar rijden gratis pendelbussen naar het Keringhuis en terug. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Tevens rijden de gratis pendelbussen vanaf NS station Hoek van Holland Haven naar het Keringhuis en terug. Bijzonder vervoer en mindervaliden wordt doorgang verleend tot aan het Keringhuis.

  • Het Keringhuis is op 28 september van 11.00 tot 19.00 uur geopend.
  • Om 16.00 uur introductie van de nieuwe website en app door minister Schultz van Haegen
  • Aanvang sluiting Maeslantkering om 17.00 uur (onder voorbehoud).
  • Rondleidingen en activiteiten van 11.20-18.00 uur.
  • Gratis pendelbussen rijden van parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Keringhuis en van NS station Hoek van Holland Haven, van 11.00 - ±18.00 uur.
  • Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.