Nieuwsbrief maart - Ontdek de Voordelta bij het Keringhuis

In het Keringhuis is een expositie ingericht over de Voordelta. Hier ontdekt u meer over dit bijzondere gebied en zijn bewoners. Ook zijn er bij het Keringhuis gratis folders te verkrijgen met een overzicht van de Voordelta en de wijze waarop u deze kunt bezoeken.

Wanneer en waar?
De hele maand maart gratis te bezoeken in het Keringhuis tijdens reguliere openingstijden.


(Zeehonden op een zandplaat in de Voordelta)

De Voordelta is de naam voor de ondiepe zee en de stranden voor de kust van Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. Met een grootte van ruim 90 duizend hectare, vormt het de thuisplaats van zeehonden, vissen en duizenden vogels, en een geliefd recreatiegebied voor mensen. De huidige vorm van het gebied is onder meer door de invloed van de Deltawerken ontstaan.

De Voordelta is een beschermd natuurgebied. Het is onderdeel van Natura 2000, een groot netwerk van natuurgebieden in Europa. In Natura 2000-gebieden krijgen kwetsbare dieren en leefgebieden extra bescherming.

12.00 Instaprondleiding
13.00 Instaprondleiding
14.00 Kinderrondleiding
15.00 English Tour

Een professionele gids vertelt alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna volgt een bezoek aan het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want dit gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk.

De Kinderrondleiding heeft een programma en verhaal dat speciaal is afgestemd op onze jonge bezoekers! Ouders en begleiders gaan gratis mee met de Kinderrondleiding

Duur rondleidingen: 60 minuten
Tarief: volwassenen €4,-  / kinderen €2,-
 

Reserveer uw rondleiding online!

Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Tel: 0174-511222
Fax: 0174-540324
info@keringhuis.nl

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
10.00 - 16.00 uur
zaterdag, zondag en feest­dagen
11.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec.
toegang gratis

www.keringhuis.nl