Extra (kinder)rondleidingen tijdens de meivakantie

Tijdens de meivakantie (van 27 april t/m 13 mei) is er iedere dag een speciale Kinderrondleiding. De rondleiding bestaat uit 3 onderdelen:

We starten de rondleiding in het Keringhuis waarbij er aandacht wordt besteed aan het beschermen van Nederland (en in het bijzonder de provincie Zuid-Holland) tegen het hoge water.

Daarna bezoeken we de machtige Maeslantkering en vertelt de gids u alles over de werking van dit reusachtige bouwwerk. Hoe sluiten de armen zich, hoe lang duurt een sluiting en wie/wat beschermen we met de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld?

Tijdens het laatste deel van de rondleiding neemt de gids je mee naar "de Tuin van het Keringhuis" waar de kinderen zelf met waterproefjes aan de slag gaan. Welke ondergrond laat water makkelijk wegzakken en welke ondergrond juist niet? Wat kunnen we zelf bijdragen om overlast te voorkomen?

 

In de periode van 5 t/m 13 mei vind de Week van Ons Water plaats. De thema's zijn waterkwaliteit en water in en om het huis. Dit sluit  naadloos aan bij bovengenoemde rondleiding.

Ook zijn er diverse instaprondleidingen tijdens de meivakantie. Zowel in het Nederlands als ook in het Engels. Kijk op onze website voor meer informatie over aanvangstijden, ook kunt u zich hier alvast aanmelden voor de rondleiding zodat u er zeker van bent dat u mee kunt.

Het stormseizoen is weer voorbij. De komende maanden is het weer tijd voor onderhoud aan de Maeslantkering. In september sluiten wij het onderhoudsseizoen af met de jaarlijkse functioneringssluiting. Wanneer de datum van de sluiting bekend is zullen wij u hierover informeren.